tiistai 12. tammikuuta 2010

Eläköön oikea hakusana

Mies on työmatkalla, ja minulla taas aikaa vaikka kuinka etsiä Pompan kanssa uusia askarteluideoita täältä netistä. Ostin Helsingistä Naisten joulumyyjäisistä vetoketjusta tehdyn sydänkorun, ja jäin miettimään mitä muuta vetoketjusta voisi askarrella...Googleen hakusanaksi: "zipper jewellery" ja eteeni aukesi heti kuvia korutaitelija Kate Cusakin mielettömän kauniista vetoketjukoruista. Löysin myös muiden tekemiä koruja sekä ohjeita, mutta iloisin yllätys löytyi täältä Espoolaisen Outsapopin sivulta. Hänen blogissaan ( oikealla puolella, otsikossa:"Trashion tutorials at COAK ") on kuvallinen ohje mm.upean vetoketjukaulakorun tekemiseen. Voi onnen päivää :)) Inspiroituneena näistä upeista idealöydöistä aloin heti kokeilemaan...Syntyi kolme erilaista kukkaa:




Tämä valkoinen yksinkertainen, jossa on pieni helmi keskellä...



Violetti kukka jonka terälehdet tuovat mieleeni mustekalan lonkerot :)


sekä kahdesta erivärisestä vetoketjusta muotoiltu "vetoketjuruusu"


Näitä voi tehdä perinteisesti ompelemalla ne käsin neulan ja langan avulla, tai kuumaliimaa apuna käyttäen. Tuo ruusun mallinen onnistuu helpommin ehkä ompelemalla. Violetin kukan olen liimannut kuumaliimalla...

Ja toteuttamisessa mielikuvitus on vain rajana. Kukkiin voi yhdistää nappeja, pitsiä, nauhoja - mitä ikinä keksiikin. Ja taas parasta se, että tarvikkeet ovat kierrätysmateriaalia!

( Viimeistään ensikesänä paljastuu sitten totuus, mihin makuupussin vetoketju on kadonnut;DD)

Luovaa loppuviikkoa ystävät!

15 kommenttia:

Bleudelavande kirjoitti...

Hi my friend, tank you very much for your lovely words!!!!
Waaauuuu you made fabulous treasures!!! I love those flowers very much, what a GREAT IDEA!!!!!
Have a nice day, hugs.

Minna Perälä kirjoitti...

Huomasin juuri että tämän postaukseni kuva ei ole päivittynyt blogiani seuraavien listalle. Blogiani seuraavilla näkyy vaan edellinen postaukseni (Etsy ostokseni).Osaako joku kertoa mistä tämä mahtaa johtua, ja voiko tähän ongelmaan jotenkin itse vaikuttaa???

sanna kirjoitti...

Vau. Enpä ole aikasemmin nähnyt vetoketjuja käytettävän noin. Tosi taitavasti olet niitä väännellyt. Hauska idea! Hyvää loppuviikkoa sinulle!

LENNU kirjoitti...

en osaa sanoa mistä päivityksen viivästys johtuu. yllätyin ihan kun olikin uusi postaus.

ihania ovat, tykkään erityisesti valk. kukasta.
ja tuo ruusukin on niin näköinen.

Piitis kirjoitti...

Nyt on päivittynyt uusi postauksesi:))
Vautsi, aivan uskomattomia luomuksia näköjään vetoketjustakin saa ja olet taidokkaasti suunnittelut ja toteuttanut ne. Tykkään:))
Kiitos vinkistä lähdenkin tutkailemaan vetoketjuja:))

Mukavaa tulevaa viikonloppua!!!
^_^Piitis

Vekarus kirjoitti...

Oho, nyt vasta minäkin näin. Ihania olet taas tehnyt! Tuosta valkoisesta ei oikein edes tajua, että se on vetoketju.

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpä oli ihania kuvia ja ideoita. Blogiasi selaillessa tuli hyvä olo ;-).

Sirlanka

Minna-Enttirinteen Elämää kirjoitti...

Hei wau, tosi hienoja jo nämä sinun kokeiluversiot :)
Minun sivuilla blogisi kuva on kyllä vaihtunut, mutta sijainti päivitysjärjestyksen mukaisesti ei ja valitettavasti en minäkään osaa auttaa asiassa :(

Minna Perälä kirjoitti...

Hei! Luulen että tiedän mistä "vika" johtui. Vaihdoin kellonaika-asetuksia tuon edellisen postaukseni aikana, ja kun aika- tai päivämääräasetuksia muuttaa pitää postaus aina julkaista uudelleen muutosten jälkeen.
Mutta se selviää sitten kun teen uuden postauksen, näkyykö se myös muilla :)) Kiitokset kaikille kauniista kommenteistanne :)) Ne tuntuvat aina yhtä sykähdyttäviltä <3 <3

Anonyymi kirjoitti...

tosi hieno tuo vetoketju juttu-eipä ole tullut mieleenkään. nyt vaan kirppikselle vetoketjunmetsästykseen. mukavaa viikonloppua sinne!

Nina kirjoitti...

Kauniita!! Huippu kiva idea!

Marge kirjoitti...

Joskus nuo päivitykset kestävät, minulla kävi kerran samoin.

Siis mielettömiä!!! Tykkään erityisesti tuosta valkoisesta ja ruususta!

Myös nuo korukuvakehykset ovat iihania, niitä täytyy muistaa joskus, kun käy askarteluliikeessä kysellä... Teit upean korun!!

Kyllä sinä osaat ja keksit, vaikka mitä ihanaa!!!!

Viikonloppuhalaus sinulle, noiiin;)

Stacey kirjoitti...

Hey my far away friend, I'm missing your English translations on your blog. Thanks for your kind remarks on mine. hugs~Stacey

Cecilia kirjoitti...

Olet kyllä taitava, mahtavia vetoketju koruja! Piti tytär huudella katsomaan niitä. Minä tykkään eniten ruususta ja Johanna valkoisesta kukasta. Ihania nuo talvi kuvat, on kyllä nyt niin kaunista kun on paljon lunta. Kivoja linkkejä tuossa sivu palkissa sopii hyvin mun kortti askarteluun ;)

Anonyymi kirjoitti...

Nää vetoketjukorut on niin ihania, löyty tää sun blogis kun googlesta hain. :) Ajattelin itekkin yrittää tehä noit, minkä kokosta vetoketjua oot käyttäny tossa valkosessa? Mistä oot löytäny ohjeita (haluatko kertoa sivua?)?

Upeita on. :)